Bedrijvigheid
Kinderkoor de Babbeliekes
Trimsalon Hebo

Kinderkoor "de Babbeliekes"

Op onze zoektocht naar bedrijvigheid in Vogelwaarde komen we deze keer terecht bij Yvonne Neve, begeleidster van kinderkoor "de Babbeliekes"

Hoe ben je ertoe gekomen om een kinderkoor op te richten?
In 1978 toen pastoor de Koning hier nog pastoor was en hoorde dat Jos en ik samen met Hans van Bellen interesse hadden in muziek en hij wel eens zong in communievieringen.
In 1979 is het begonnen met zingen in de kerk. Jos deed de musicale begeleiding op keyboard en accordeon. Heel veel schoolkinderen gingen in het koor.
Toen zongen we voornamelijk in de kerk. In 1982 hebben ze meegedaan aan een korenwedstrijd. Werden tweede onder de naam de Schakeltjes.
Vanaf 1986 bij andere gelegenheden. In 1991 is het idee ontstaan om mee te doen aan musicals vanaf dat jaar ging het heel snel, en werden ze overal gevraagd in bejaardentehuizen en verzorgingstehuizen voor sinterklaasfeesten en dorpsfeesten. Rond 1991 werd de groep steeds groter en ontstond ook het idee om van naam te veranderen. Door het zeeuwse woord babbelaar en omdat ze ook graag samen babbelen is de naam de babbeliekes ontstaan. We hebben ondertussen ook een eigen lied.

Wat vond je zelf de hoogtepunten?
Het 25 jarig bestaan op 5 juni 2004. Alle oudleden werden benaderd.
Hoe kwam het dat jullie mee mochten doen aan een korenwedstrijd? In april 2005 kwam er een brief. Alle kinderkoren kregen er één en daar konden wij op inschrijven.
Dat heeft Yvonne gedaan de datum werd verzet naar december de voorronde. Daar kwamen wij door.
Na een heftige tijd met heel veel oefenen van de liedjes en met de vele hulp van de ouders en de hulp van een professionele danslerares gingen we naar de finale van de musical Prins en Ploes in attractiepark Duinrell. We werden tweede maar dat vonden wij niet erg. Nu hadden we zeker zin om weer verder te gaan. Na een korte rustpauze gaan wij na de zomervakantie verder met verschillende optredens (als je alles wilt volgen van de babbeliekes ze hebben ook een eigen website deze is www.de-babbeliekes.nl.

Bij ons eerste volgende optreden hebben wij ook nieuwe polo's. Wij hebben 3 kleuren oranje, geel en rood en oranje is de hoofdkleur. Yvonne hoe lang wil je nog doorgaan met het koor?
Zo lang wij het allebei nog leuk vinden en ook in combinatie met Jos zijn werk en zijn grote hobby Ambras.
Inmiddels hebben ze weer verschillende optredens achter de rug. Een complete verrassing was natuurlijk dat zij op 11 november na de gezinsviering die in het teken stond van St. Maarten van wethouder Frank van Driessche te horen kregen dat jeugdkoor de Babbeliekes dit jaar de culturele prijs van de gemeente Hulst hadden gewonnen.
Verder hebben zij 8 december tijdens de kerstmarkt in Hulst de musical Scrooge opgevoerd ondanks het slechte weer het regende heel de tijd kon het voor de kinderen de pret niet drukken.
Die vonden het geweldig. Dit is toch zo typerend voor het koor. Er zitten meisjes in van 8 tot 18 en natuurlijk hebben zij ook nog een aantal jongens die mogen wij ook niet vergeten.
9 december was het dan zover. Om 14.00 uur werden zij in het stadhuis verwacht voor de uitreiking van de culturele prijs. Na verschillende toespraken door o.a. wethouder Frank van Driessche, iemand van de gemeente Hulst en natuurlijk de uitreiking van de prijs door burgemeester Mulder hebben zij 4 liedjes gezongen. Ook was de Young band van de Young Ones aanwezig die hadden ook al een keer de culturele prijs gewonnen. Nadat die ook wat gespeeld hadden werd het nog een hele gezellige middag onder het genot van een hapje en een drankje.
Januari wordt ook weer een drukke maand. Maar door de geweldige inzet van Jos en Yvonne en natuurlijk alle leden van het koor kunnen ze denk ik weer een geweldig koorjaar tegemoet gaan met vele afwisselende optredens.

Namens de dorpsraad
Anita Vink